martes, 23 de junio de 2009


El projecte 22@ neix amb uns principis molt clars de sostenibilitat i renovació urbana aplicats a una zona amb alt desenvolupament industrial per tradició però avui dia en desús, com és el Poblenou. La idea bàsica era d’endreçar aquesta part de la ciutat, estructurada amb grans peces autònomes i fragmentada, mitjançant la trama Cerdà.

Però justament s’ha tornat a fer el mateix. Peces autònomes i absents a tot allò que passa al seu voltant s’assenten sobre un pla més o menys ben estructurat i competeixen a veure qui crida més fort. Deu mans diferents = deu maneres de fer ciutat i cap d’elles en cooperació ni en pro d’un mateix objectiu. La ciutat no es fa edifici per edifici; la ciutat la conformen i la fan viure aquells espais (interiors i exteriors) que deixen lloc al ciutadà, a que s’expressi i se’ls faci seus.

Un tros de ciutat que s’ha venut per una imatge de cara a l’exterior. I cap a l’interior, qui hi mira? Tota aquella gent que donava caràcter al barri i el feia funcionar, ara seran reemplaçats per homes i dones de negocis que de 8 a 8 hi residiran, fruit de la zonificació del planejament.

És difícil reconèixer algun dels principis del pla Cerdà aquí....heterogeneïtat, mescla d’usos, conjunt i unitat, entre d’altres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario